Fostul ministru de Externe Boris Johnson şi-a reluat luni, la o săptămână după ce a demisionat din Guvernul britanic, postul de editorialist la cotidianul eurofob Daily Telegraph, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"He's back" (”S-a întors”), clama luni pe prima pagină ziarul conservator.

Bardul Brexitului, devenit ministru al Afacerilor Externe în iulie 2016, în urma referendumului pe tema retragerii din Uniunea Europeană (UE), aprecia, la acea vreme, că este ”nepotrivit” să continue să scrie săptămânal, potrivit unui purtător de cuvânt.

"BoJo" a renunţat astfel la salariul de 275.000 de lire sterline pe an (aproximativ 311.000 de euro) în favoarea unuia de 143.789 de lire sterline (aproximativ 163.000 de euro) şi a devenit ministru.

Fostul primar al Londrei, în vârstă de 54 de ani, colabora cu ziarul de peste 20 de ani.

El a intrat la ziar drept corespondent de la Bruxelles din 1989 în 1994, după ce a fost dat afară de Times din cauză că a inventat un citat.

El manifesta în articole, la acea vreme, un euroscepticism virulent.

În cei doi ani în care a făcut parte din Guvernul Theresei may, el a semnat aproximativ 20 de materiale în zotidian, folosind această tribună cu scopul de a submina cu regularitate autoritatea premierului May.

Boris Johnson a sfârşit prin a demisiona din Guvern pe 9 iulie, apreciind că visul Brexitului este ”pe cale să moară”, urmând exemplul ministrului însărcinat cu Brexitul David Davis, în urma publicării planului Theresei May în vederea negocierii cu Bruxellesul a unui Brexit "soft" - menţinerea unor relaţii strânse cu UE.

În editorialul pe care l-a publican luni, el afirmă că ”oamenii din toată lumea cred în Marea Britanie” şi îndeamnă ”să le împărtăşim încrederea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.