Fostul consilier în domeniul securităţii naţionale al lui Donald Trump John Bolton a acuzat Casa Albă, într-o serie de mesaje postate pe Twitter, de faptul că l-a împiedicat să aibă acces la contul său pe reţeaua de socializare după ce a fost destituit la începutul lui septembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După demisia din calitatea de consilier al securităţii naţionale, Casa Albă a refuzat să-mi redea accesul la contul meu personal de Twitter. De frica a ceea ce aş putea spune?”, a scris vineri Bolton pe Twitter.

El nu a mai publicat nimic de la 10 septembrie, ziua în care preşedintele american Donald Trump a anunţat destituirea sa.

”Celor care credeau că mă ascund, (le transmit:) îmi pare rău să vă dezamăgesc”, a adăugat el.

Aceste acuzaţii au fost respinse de Casa Albă.

”Uneori, şi-l voi lua pe tatăl meu ca exemplu, cineva de o vârstă înaintată nu va înţelege că tot ceea ce trebuie să faci este să contactezi Twitter şi să-ţi schimbi parola dacă ai uitat-o”, a declarat vineri seara (ora locală) o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, la postul Fox Business.

După ce a fost demis din funcţie, John Bolton, în vârstă de 71 de ani, şi-a etalat dezacordurile faţă de strategia nord-coreeană a preşedintelui american. În acest subiect şi în altele, diferendele erau cunoscute şi au fost subliniate de către miliardarul republican atunci când s-a despărţit de cel mai belicos consilier al său.

Diplomatul şi-a anunţat revenirea pe Twitter vineri, printr-un mesaj care se voia enigmatic. ”(Sunt) fericit să mă întorc pe Twitter după mai bine de două luni. Pentru a cunoaşte dedesubturile istoriei, rămâneţi conectaţi...”.

”Mulţumesc Twitter pentru că se ridică la nivelul standardelor sale şi îmi redă în mod legitim controlul contului meu”, a adăugat vineri, în alt mesaj, John Bolton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.