Secretarul de stat american Antony Blinken şi premierul israelian Benjamin Netanyahu s-au adăpostit într-un buncăr timp de cinci minute, luni, când sirenele de raid aerian s-au declanşat la Tel Aviv în timpul întâlnirii lor, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În timpul întâlnirii secretarului de stat cu premierul Netanyahu şi cabinetul de război, sirenele de raid aerian s-au declanşat şi ei s-au adăpostit în buncăr timp de cinci minute", a declarat Miller.

După ce au ieşit din buncăr, şi-au reluat întâlnirea şi s-au îndreptat spre un centru de comandă din cadrul Ministerului israelian al Apărării pentru a-şi continua discuţiile, a precizat purtătorul de cuvânt.

Incidentul a avut loc în timp ce preşedintele Joe Biden cântăreşte ideea de a face el însuşi o vizită în regiune, după atacul Hamas asupra Israelului din urmă cu 10 zile.

Blinken s-a întors în Israel după o serie intensă de întâlniri cu liderii regionali pentru a încerca să limiteze conflictul dintre Israel şi Hamas şi să asigure ajutor umanitar şi o trecere sigură pentru cetăţenii americani şi civilii din Gaza.

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit inclusiv cu membrii "cabinetului de război" israelian la Tel Aviv, potrivit Times of Israel.

Întâlnirile sale în Israel au loc în condiţiile în care Israelul pare pregătit pentru o iminentă incursiune terestră.

Blinken a declarat că a dorit să se întoarcă în Israel pentru a discuta despre întâlnirile sale cu liderii arabi din regiune, mulţi dintre ei condamnând ferm şi public campania aeriană a Israelului asupra Gaza.

Secretarul de stat american a reiterat că Israelul "va avea întotdeauna sprijinul Statelor Unite".

La rândul său, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a avertizat că "acesta va fi un război lung" şi că "preţul va fi mare".

Antony Blinken s-a întâlnit luni şi cu preşedintele Isaac Herzog, dar şi cu liderul opoziţiei, Yair Lapid.

Blinken "a discutat despre angajamentele sale cu partenerii din regiune şi a primit o actualizare a situaţiei de pe teren" în cadrul întâlnirii sale cu Netanyahu, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. În întâlnirile sale cu Netanyahu şi Herzog, Blinken a reiterat sprijinul SUA pentru "dreptul Israelului de a se apăra de terorismul Hamas", a precizat Miller.

Blinken a discutat cu Netanyahu despre "coordonarea strânsă a Statelor Unite cu ONU şi partenerii regionali pentru a facilita furnizarea de ajutor umanitar civililor". Cu Herzog, el "a discutat despre coordonarea în curs de desfăşurare pentru a se concentra pe siguranţa şi protecţia civililor puşi în pericol de Hamas", potrivit unui comunicat separat.
 
În cadrul ambelor sale întâlniri, Blinken a discutat despre eliberarea rapidă a ostaticilor deţinuţi de Hamas, se mai arată în comunicatul de presă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.