Atacurile ruse vizând civili în Ucraina constituie ”crime de război”, consideră secretarul de Stat american Antony Blinken, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luarea drept ţintă, în mod intenţionat, a unor civili este o crimă de război”, denunţă într-o conferinţă de presă Blinken.

”După atâta distrugere în aceste ultime trei săptămâni, îmi este dificil să conchid că ruşii fac altceva în afară de asta”, denunţă el.

Un proces juridic în vederea formulării oficiale a unei acuzări de ”crime de război” a Rusiei în Ucraina este în curs, anunţă Blinken.

Statele Unite îşi exprimă joi scepticismul faţă de negoieri în curs între Ucraina şi Rusia care să oprească războiul.

Moscova nu a dat dovadă, până în prezent, de ”vreun efort semnificativ” în plan diplomatic.

”Pe de o parte, salutăm Ucraina, care rămâne la masa negocierilor, în pofida faptului că se află sub bombe (ruse) în orice moment, iar pe de altă parte eu n-am văzut niciun efort semnificativ din partea Rusiei cu scopul de a pune capăt, prin diplomaţie, războiului pe care-l poartă” în Ucraina, acuză, în faţa presei, Blinken.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.