Cursul bitcoin a scăzut marţi sub 30.000 de dolari - pentru prima oară de la sfârşitul lui ianuarie -, iar criptomoneda este afectată de turbulenţe în ultimele săptămâni şi de acţiuni ale Chinei împotriva unor mineri locali, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bitcoin este afectată de eforturi chineze în vederea reglementării acestei pieţe descentralizate.

China, o ţară în care se află numeroşi mineri - care pun puterea calcului în serviciul bockchain, baza de date descentralizată pe care se bazează criptomoneda - îi ”vânează” pe aceştia din urmă.

Un bitcoin valora marţi, la ora României 15.30, 29.854 dolari, cu 8,31% mai puţin.

Această criptomonedă foarte volatilă a rămas în creştere cu 3% de la începutul anului, însă s-a depreciat cu 54% faţă de cea mai mare valoare istorică, pe care a atins-o la jumătatea lui aprilie, de 64.870 de dolari.

În mai, Elon Musk, conducătorul excentric al Tesla, a dat cursul peste cap.

El a revenit asupra deciziei de a autoriza achiziţia de vehicule ale mărcii sale în bitcoin, după ce a acuzat criptomoneda de faptul că este prea poluanată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.