Şeful grupului paramilitar rus Evgheni Prigojin cataloghează marţi drept ”elucubraţii” bilanţurile pierderilor ucrainene revendicate de către Moscova - care afirmă că a respins două ofensive majore în două zile în sudul regiunii ucrainene Donbas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astea sunt numai elucubraţii”, declară, într-un mesaj postat pe Telegram, Evgheni Prigojin.

Ministerul rus al Apăerării a anunţat că a respins două ofensive - de mare anvergură - ucrainene duminică şi luni, în sudul Donbasului, şi că a ucis ”peste 1.500 de militari ucraineni” şi a distrus ”28 de tancuri”.

Guvernul ucrainean revendică, la rândul său, recuceriri teritoriale în apropiere de orăşelul devastat Bahmut.

Uciderea a 1.500 de militari într-o singură este ”un al naibii de masacru”, ironizează şeful Wagner şi îl ia peste picior pe purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

”De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele date de Konaşenkov? Cred că am distrus deja toată planeta Terra de cinci ori!”, îl ironizează el.

Evgheni Prigojin este un obişnuit al unor declaraţii zgomotoase împotriva Statului Major rus, pe care-l acuză de faptul că nu furnizează suficientă muniţie mercenarilor Wagner, care s-au aflat în prima linie a Bătăliei de la Bahmut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.