Peste 1.100 de persoane au fost rănite şi 90 ucise în cursul tentativei de lovitură de stat din Turcia, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, controlată de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul anterior era de 66 de morţi, dintre care şase la Istanbul şi restul în capitala Ankara.

Potrivit BBC, numărul răniţilor este de 1.154, citând agenţia de stat Anadolu. Majoritatea victimelor sunt civili, doar 16 dintre morţi fiind militari, potrivit şefului Poliţiei turce, citat de BBC.

Peste 1.500 de persoane ar fi fost arestate în urma tentativei de lovitură de stat.

O tentativă de lovitură de stat pare să fi eşuat în Turcia sâmbătă, la primele ore ale dimineţţii, după ce un număr impresionant de oameni au răspuns apelului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a ieşi în stradă pentru a-l susţine, relatează Reuters.

Erdogan, care se afla în vacanţă la Marea Egee când a fost lansat puciul, a zburat la Istanbul în cursul nopţii şi a apărut pe posturile de televiziune înconjurat de susţinători, pe aeroportul pe care rebelii nu au reuşit să îl securizeze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.