Echipe de salvare care au muncit toată noaptea de sâmbătă spre duminică, au scos 45 de persoane dintre dărâmăturile imobilelor surpate în urma cutremurului puternic din Turcia, al cărui bilanţ a crescut la 35 de morţi, au anunţat duminică autorităţile turce, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipe de salvatori continuau să caute duminică supravieţuitori în trei locuri, în provincia Elazig, zguduită vineri seara de seismul cu o magnitdine de 6,8.

Cutremurul a fost urmat de peste 700 de replici, a anunţat Agenţia de gestionare a situaţiilor de catastrofă (AFAD).

Peste 1.600 de persoane au fost rănite în cutremur.

În imagini difuzate de televiziuni apar o femeie în vârstă de 35 de ani şi bebeluşul acesteia ieşind dintre dărâmături, în districtul Mustafa Pasa, la aproximativ 550 de kilometri est de Ankara.

Salvatorii, care le-au auzit strigătele, au avut nevoie de câteva ore pentru a ajunge la supravieţuitori, în contextul în care temperatura era de minus patru grade Celsius, potrivit presei de stat.

Soţul femeii salvate a murit în cutremur.

Alte provincii din ţară au trimis mii de salvatori să ajute echipele de intervenţie, consolidate de asemenea de sute de voluntari.

Autorităţile au înregistrat 645 de imobile foarte avariate şi alte 76 de imobile surpate în provinciile Elazig şi Malatya.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a vizitat sâmbătă cele două prrovincii, a catalogat cutremurul o probă pentru Turcia.

Ţara a fost îndoliată în mai multe rânduri de seisme sângeroase. În august 1999, peste 17.000 de persoane au murit într-un cutremur la Izmit, la sud-est de istanbul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.