Bilanţul victimelor cutremurului de magnitudinea 7,4 care a avut loc marţi în sudul Mexicului, pe coasta la Pacific, a crescut la zece morţi, au anunţat autorităţile, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epicentrul cutremurului, a cărui magnitudine a fost stabilită de Serviciul Seismologic Naţional mexican la 7,5, a fost localizat în statul Oaxaca, în sudul ţării.

Zona din jurul plajei de la Huatulco, în statul mexican Oaxaca, a fost cea mai afectată, însă cutremurul a fost resimţit la câteva sute de kilometri de epicentru, până în capitala Ciudad de Mexico.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Una dintre victime este un muncitor de la rafinăria companiei mexicane Pemex la Salina Cruz.

Cutremurul a cauzat pagube materiale importante în statul Oaxaca, unde aproximativ 2.000 de case au fost avariate, potrivit autorităţilor locale.

Locuitori au început miercuri să evalueze amploarea pagubelor şi să dea la o parte dărâmăturile din zonele sinistrate.

Centre şcolare şi zone istorice - inclusiv patru situri arheologice - au au înregistrat pagube, a anunţat într-un comunicat Guvernul statului Oaxaca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.