Cel puţin 13 persoane - inclusiv şapte minori - au murit, iar alte peste 100 au fost rănite într-o busculadă pe un stadion, a cărei origine era necunoscută imediat, în Madagascar, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat de crucea Roşie şi un deputat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt aici până la 13 morţi şi 107 răniţi”, a declarat la un post local de radio un deputat din opoziţie, Hanitra Razafimanantsoa.

”Nu avem încă lista finală. Şapte minori au murit”, a anunţat la faţa locului Crucea Roşie.

Busculada a avut loc la intrarea pe Stadionul Barea, la Antananarivo, unde o mulţime de 50.000 de spectatori a venit să asiste la ceremonia de deschiderea a celei de-a 11-a ediţii a Jocurilor Oceanului Indian.

”Bilanţul provizoriu anunţă 13 morţi” şi aproximativ 80 de răniţi, declara vineri presei, în faţa unui spital din capitala Madagascarului, unde au fost aduşi răniţii, Chrisitan Ntsay.

Originea busculadei este necunoscută pentru moment.

Preşedintele Andry Rajoelina, prezent la această ceremonie sportivă, a cerut să se respecte un moment de reculegere.

”Suntem prezenţi 50.000 (de oameni) pe stadion”, a declarat şeful statului într-un discurs transmis în direct la televiziune.

Însă ”un eveniment tragic a avut loc, pentru că au avut loc busculade. Au fost răniţi şi morţi”, a declarat el.

Salvatori, poliţia şi jandarmeria au intervenit la faţa locului, a constat AFP.

Jocurile Insulelor Oceanului Indian sunt o competiţie multidisciplinară organizată anul acesta în Madagascar până la 3 septembrie.

Ele sunt organizate din patru în patru ani pe diverse insule din sud-vestul Oceanului Indian de 40 de ani.

Precedenta ediţie a avut loc în Mauritius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.