Încă două persoane au fost ucise în Venezuela, în manifestaţiile pro şi anti-guvernul preşedintelui Nicolas Madură, ceea ce ridică bilanţul total al celor trei săptămâni de proteste la 23, a declarat Avocatul Poporului, Tarek Saab, precizând că mai mulţi oameni au fost răniţi grav şi sunt “între viaţă şi moarte”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat a fost împuşcat mortal la o manifestaţie proguvernamentală din oraşul Merida, iar un altul a fost ucis în oraşul Barinas, aflat în apropiere.

Guvernatorul statului Merida, Henrique Capriles, unul dintre principalii lideri de opoziţie din ţară, a scris pe Twitter că “grupări paramilitare” sunt responsabile pentru crime.

Douăsprezece persoane au fost ucise în manifestaţii pro şi anti-guvernamentale luna aceasta, iar alţi 11 au murit vineri, când o brutărie din caracas a fost jefuită de protestatari.

Acestea sunt cele mai mari proteste din ultimii trei ani şi pun presiune suplimentară asupra preşedintelui pentru a negocia cu opoziţia şi a găsi o soluţie pentru grava criză economică şi alimentară din Venezuela.

Următoarele alegeri ar trebui să aibă loc în 2019, dar opoziţia acuză că ţara este aproape de o prăbuşire completă, iar inflaţia ar putea să treacă de 700% până la finele anului 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.