Numărul oficial al cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a crescut la 658 - dintre care 410 la Moscova -, potrivit unui bilanţ oficial, publicat miercuri, la o zi după declaraţii alarmiste ale primarului capitalei ruse Serghei Sobianian în prezenţa preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestor date, noul coronavirus care a apărut în China în decembrie este prezent în 55 de regiuni ruseşti şi s-a soldat cu 29 de morţi.

Această creştere puternică a numărului cazurilor de covid-19 se poate explica prin noi metode de depistare introduse săptămâna aceasta la Moscova.

Anterior, eşantiane prelevate de la pacienţi erau trimise la un laborator în Siberia în vederea unui al doilea examen, însă autorităţile de la Moscova au anunţat luni că au renunţat la acest proces.

Serghei Sobianin i-a spus marţi lui Vladimir Putin, al cărui apropiat este, că situaţia începe să ”derapeze” în capitală şi că numărul real al contaminărilor creşte foarte rapid.

Liderul de la Kremlin a ordonat armatei să efectueze manevre de miercuri şi până sâmbătă - cu unităţi medicale specializate - în vederea sporirii pregătirii de luptă împotriva noului coronavirus, în cazul în care aceasta ar urma să fie mobilizată, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.