Noului coronavirus a ucis aproape 33.000 de oameni în Statele Unite, potrivit unui bilanţ în timp real stabilit de Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte 4.491 de decese se înregistrau joi seara (ora locală) - cel mai important bilanţ zilnic de la începutul epidemiei, care include decese ”probabil legate” de covid-19 şi care nu au fost înregistrate iniţial ca atare, potrivit universităţii.

Oraşul New York a anunţat săptămâna aceasta că urma să adauge în bilanţ 3.778 de morti ”probabile” din cauza covid-19.

Potrivit Centrelor americane de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), o agenţie guvernamentală, Statele Unite înregistrau joi seara 31.071 de decese - dintre care 4.141 ”probabile” -, un bilanţ mai mic decât cel prezentat de Universitatea Johns Hopkins.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume de covid-19, urmată de Italia (22.170 de morţi), Spania (19.315) şi Franţa (17.941 de morţi).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.