Bilanţul incendiului de la un cămin pentru minori din Guatemala a crescut la 31 de morţi, după ce încă 10 fete au murit la spital, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cele 27 de fete aflate încă în spital joi, 10 au arsuri care le pun viaţa în pericol, pe mai mult de 50% din corp.

Incendiul a izbucnit în aripa rezervată fetelor din căminul Seguro Virgen de la Asuncion de la San José Pinula, la aproximativ 20 de kilometri est de capitală, oraşul Guatemala.

Preşedintele Jimmy Morales a decretat trei zile de doliu naţional în urma tragediei.

Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) a deplâns drama. ”Unicef condamnă tragedia din căminul Virgen de la Asuncion. Aceşti copii şi adolescenţi trebuie să fie protejaţi”, a declarat organizaţia într-un mesaj postat pe Twitter.

Însărcinatul cu copii pe lângă procurorul general al naţiunii (PGN) Harold Flores a criticat, la rândul lui, căminul, pe postul de radio Emisoras Unidas. El a declarat că mai multe plângeri au fost depuse, începând din 2016, în urma fugii unor adolescenţi care au acuzat că au fost violaţi.

El a anunţat deschiderea unei anchete în vederea stabilirii responsabilităţilor în legătură cu acest incendiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.