Bilanţul victimelor cutremurului puternic din Japonia care a lovit coasta de vest a Japoniei n ziua de Anul Nou a crescut joi la 73 de morţi, în timp ce căutările pentru supravieţuitori sub clădirile prăbuşite continuau, iar zeci de mii de persoane evacuate aşteptau ajutoare, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate decesele provocate de cutremurul cu magnitudinea 7,6 au fost raportate în prefectura Ishikawa, unde se află peninsula Noto, cea mai grav afectată. Peste 33.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele, iar aproximativ 100.000 de case nu au alimentare cu apă, potrivit guvernului local.               

Mii de salvatori au alergat contra cronometru pentru a elibera multe alte persoane încă prinse sub dărâmături, pe fondul temperaturilor scăzute şi al ploilor abundente, dar drumurile nepracticabile şi locaţia îndepărtată a celor mai afectate zone au îngreunat eforturile lor.               

Amploarea totală a pagubelor şi a victimelor rămâne neclară la trei zile de la cutremur, care este deja cel mai grav din Japonia, cel puţin din 2016. Aproape 600 de cutremure continuă să lovească peninsula, ceea ce ridică temeri legate de alunecări de teren şi de deteriorarea în continuare a infrastructurii.               

Guvernul japonez a deschis o rută maritimă pentru a livra ajutoare, iar unele camioane mai mari au putut ajunge acum în unele dintre zonele cele mai îndepărtate, a declarat premierul Fumio Kishida într-o conferinţă de presă miercuri, după o reuniune naţională de răspuns la dezastre. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.