Bilanţul cutremurului din nordul Japoniei de săptămâna trecută a ajuns la 44 de morţi şi 660 de răniţi, conform guvernului japonez. De asemenea, producătorul auto Toyota a suspendat operaţiunile la majoritatea fabricilor din ţară, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jur de 2.500 de persoane rămân în centrele de evacuare conform Agenţiei de Gestionare a Incendiilor şi Dezastrelor, după ce mai multe alunecări de teren au îngropat casele oamenilor iar ploile din weekend au afectat terenurile care au devenit instabile.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, a declarat că o echipă de 40.000 de soldaţi, poliţişti, pompieri şi alţii lucrează pentru a înlătura dărâmăturile precum şi în alte operaţiuni de curăţare. Nu mai există alţi cetăţeni daţi dispăruţi, a adăugat el.

Aproape toţi locuitorii de pe insula Hokkaido beneficiază acum din nou de energie electrică dar ministrul Energiei, Hiroshige Seko, a făcut apel la cei 5,3 milioane de rezidenţi să folosească cu 20% mai puţină energie pentru a preveni noi căderi de curent.

Astfel, Toyota a anunţat că va relua turele de noapte din fabricile din Hokkaido. Totuşi, firma a anunţat luni că a suspendat operaţiunile la 16 dintre cele 18 fabrici din Japonia pentru a face un inventar a componentelor. Producţia va fi reluată treptat începând de marţi, a anunţat Toyota.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.