Rusia a anunţat vineri că a înregistrat 32.008 de contaminări cu covid-19, dintre care 4.070 în ultimele 24 de ore - un nou ”record” - şi că Moscova, principalul focar, urmează să atingă perioada de vârf peste două-trei săptămâni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape jumătate dintre noile îmbolnăviri anunţate vineri au fost înregistrate în capitala rusă - 1.959 -, urmată de regiunea din jurul Moscovei - 472 - şi al doilea oraş din ţară, Sankt Petersburg - 424.

În total, 273 de persoane au murit, dintre care 41 în ultimele 24 de ore.

Moscova - în care majoritatea celor 12 milioane de locuitori sunt izolaţi de la sfârşitul lui martie - ”se va confrunta cu săptămâni dificile”, a anunţat viceprimarul Anastasia Rakova, însărcinată cu probleme sociale, într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

”Vârful mortalităţii ar urma să aibă loc în următoarele două-trei săptămâni”, a avertizat ea.

Primăria Moscovei şi-a exprimat joi îngrijorarea cu privire la faptul că moscoviţii nu respectă suficient de riguros izolarea impusă în capitală cel puţin până la sfârşitul lui aprilie.

Rusia a efectuat peste 1,7 milioane de teste, însă autorităţile au recunoscut lipsa de fiabilitate a acestora, în pofida faptului că aceasta s-a îmbunătăţit în ultimele două săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.