Rusia a înregistrat în ultima zi 1.786 de contaminări - cel mai mare bilanţ zilnic al epidemiei noului coronavirus -, a anunţat vineri Centrul Naţional rus de Gestionarea Crizei Sanitare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia înregitrează astfel 11.917 de contaminări cu SARS CoV-2 în total. Bilanţul anunţat joi semnala  deja un ”record” în răspândirea virusului.

Numărul deceselor a crescut vineri la 94, cu 18 mai multe decât joi.

Moscova - epicentrul epidemiei în Rusia - şi alte numeroase regiuni din ţară se află în a doua săptămână de izolare parţială.

La sfârşitul lui martie, oficiali ruşi dădeau asigurări că situaţia era ”sub control”, însă discursul s-a schimbat în contextul în care epidemia se extinde în capitală şi în afara acesteia.

Primarul Moscovei Serghei Sobianin, aflat în prima linie în lupta împotriva noului croonavirus, a tras un semnal de alarmă la 24 martie, exprimându-şi îndoiala cu privire la veridicitatea bilanţurilor oficiale. El estima, într-o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, că situaţia era mai gravă.

La o zi după această întâlnire, liderul de la Kremlin decidea să amâne un ”vot popular” privind o reformă a Constituţiei, prevăzut la 22 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.