Douăsprezece persoane au fost ucise, iar alte cel puţin 33 au fost rănite, marţi, într-un atac rus care a distrus în parte clădirea în care se află sediul administraţiei regionale de la Mîkolaiv, în sudul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ prezentat al serviciilor de securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trupurile a 12 persoane au fost recuperate de la locul atacului şi 33 de persoane au fost rănite”, a anunţat serviciul de urgenţă a Ucrainei într-un comunicat pe Telegram.

Şi preşedintele Zelenski a vorbit despre situaţia de la Mîkolaiv. "În timpul zilei, o operaţiune de salvare a fost în desfăşurare în Mîkolaiv. Resturile clădirii administraţiei regionale distruse de loviturile cu rachete ruseşti au fost destructurate. Trupele ruse au lovit Mîkolaiv într-un mod perfid. Într-un moment în care oamenii veneau dimineaţa la locul de muncă. Slavă Domnului, cei mai mulţi dintre cei aflaţi în clădire au reuşit să se evacueze când au auzit alarma aeriană. Încă un act al aşa-numitei denazificări ruseşti a Mîkolaivului a avut loc dimineaţa după aniversarea eliberării oraşului de invadatorii nazişti. Locuitorii Mîkolaiv îşi amintesc ziua de 28 martie 1944. Şi văd cu cine seamănă acum trupele ruse care încearcă să captureze oraşul".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.