Serviciul premium, relansat de Twitter, prin care se acordă bife de verificare oricărei persoane dispuse să plătească 8 dolari pe lună, a fost indisponibil vineri, după ce platforma socială a fost „inundată” de un val de conturi false, de impostură, care fuseseră aprobate însă de Twitter, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte ca miliardarul Elon Musk să preia controlul asupra platformei sociale, în urmă cu două săptămâni, bifa albastră era acordată celebrităţilor şi jurnaliştilor verificaţi de platformă, tocmai pentru a preveni o uzurpare a identităţii lor. Acum, oricine poate obţine o bifă atât timp cât are un telefon, un card de credit şi dă companiei 8 dolari pe lună.

După ce un cont al unui impostor înregistrat în sistemul reînnoit Twitter Blue a transmis un mesaj că insulina este gratuită, gigantul farmaceutic Eli Lilly & Co a trebuit să îşi ceară scuze. De asemenea, Nintendo, Lockheed Martin, Tesla şi SpaceX şi conturile diferitelor personalităţi ale sportului profesionist au fost victimele unor accidente similare.

Un e-mail pentru o reacţie a fost trimis la adresa de presă a companiei Twitter, însă nu a primit răspuns. Departamentul de comunicare al companiei este în prezent decimat în urma disponibilizărilor, precizează Associated Press.

În prezent, există două categorii de ”bife albastre” şi arată identic. Una include conturile verificate înainte ca Musk să preia conducerea. Acesta notează că ”acest cont este verificat deoarece se remarcă în guvern, ştiri, divertisment sau altă categorie desemnată”. Potrivit celeilalte categorii, contul are un abonament la Twitter Blue.

Pentru agenţii de publicitate care şi-au suspendat activitatea pe Twitter, conturile false ar putea fi picătura care umple paharul, deoarece noua politică a lui Elon Musk în fruntea platformei - care a presupus concedierea a jumătate dintre angajaţi şi demisii la nivel înalt - ridică semne de întrebare cu privire la la capacitatea de supravieţuire a acesteia.

Deja săptămâna aceasta au existat mai multe bâlbe.

Musk a postat pe Twitter, joi, că ”există prea multe bife de verificare vechi corupte, aşa că singura soluţie este îndepărtarea bifei albastre în lunile următoare”. Twitter Blue nu era disponibil pe versiunea online a platformei, care preciza că înregistrarea este posibilă doar pe versiunea pentru iPhone. Cu toate acestea, versiunea pentru iPhone nu oferea ca opţiune Twitter Blue.

De asemenea, Twitter a început să adauge din nou bife ”oficiale” gri unor conturi importante. Compania a lansat bifele la începutul acestei săptămâni, dar le-a elimat câteva ore mai târziu. Bifele au reapărut întors joi seară, cel puţin pentru unele conturi, inclusiv cel al companiei Twitter, precum şi pe conturile unor mari companii precum Amazon, Nike şi Coca-Cola, dar apoi unele au dispărut din nou.

De asemenea, multe celebrităţi nu au primit încă bifa ”oficială”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.