Preşedintele american Joe Biden şi-a reiterat evaluarea conform căreia Rusia a comis genocid în Ucraina, spunând reporterilor: „L-am numit genocid pentru că a devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă doar să şteargă chiar şi ideea a a fi ucrainean”, transmite CNN. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a lăudat, într-un mesak pe Twitter, afirmaţia lui Biden, arătând că ”a numi lucrurile pe nume este esenţial pentru a face faţă răului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dovezile cresc, sunt diferite de săptămâna trecută, cu atât mai multe dovezi apar”, a continuat el, referindu-se la ”lucrurile oribile pe care ruşii le-au făcut în Ucraina”. ”Vom afla din ce în ce mai multe. despre devastarea — şi îi vom lăsa pe avocaţi să decidă la nivel internaţional dacă se califică, dar cu siguranţă aşa mi se pare”, a spus preşedintele SUA.

În aceeaşi zi, în declaraţiile făcute din Menlo, Iowa, preşedintele Biden a vorbit despre posibilitatea ca Rusia să fi comis genocid, referindu-se creşterea preţurilor la gaze.

”Bugetul familiei tale, capacitatea ta de a-ţi umple rezervorul, nimic nu ar trebui să depindă dacă un dictator declară război şi comite genocid la o jumătate de lume distanţă”, a spus el.

La scurt timp, preşedintele ucrainean Volodymr Zelensky a postat pe Twitter laude pentru omologul său american, după ce Joe Biden a numit acţiunile Rusiei „genocid”. ”Cuvinte adevărate”, a spus preşedintele ucrainean, adăugând: „A numi lucrurile pe nume este esenţial pentru a face faţă răului”.

Biden s-a oprit, anterior, să numească genocid ceea ce se desfăşoară în Ucraina. Asistenţii săi au spus că încă nu se ridică la nivel.

”Am văzut atrocităţi, am văzut crime de război, nu am văzut încă un nivel de privare sistematică de viaţă a poporului ucrainean care să se ridice la nivelul de genocid”, declara consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, la începutul acestei luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.