Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidat la fotoliul de la Casa Albă, s-a înfuriat din cauza unui alegător care l-a întrebat despre fiul său într-o reuniune de campanie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest alegător l-a interpelat pe Biden, în vârstă de 77 de ani, acuzându-l că şi-a ”trimis” fiul în Ucraina pentru a facilita un ”acces” la preşdinte. El i-a reproşat anterior candidatului în alegerile primare democrate faptul că este ”prea bătrân”.

”Eşti un mincinos, tipule, nu este adevărat”, i-a replicat Joe Biden.

Fiul său, Hunter Biden a făcut parte din 2014 în 2019 din Consiliul de Administraţie al unei companii ucrainene în domeniul gazelor naturale, Burisma, cu un salariu lunar de 50.000 de dolari, potrivit presei americane.

În acest schimb dur de replici, în timpul unei reuniuni publice în statul Iowa, Biden a respins acuzaţia potrivit căreia este prea bătrân a interlocutorului său, care s-a prezent drept un agricultor în vârstă de 83 de ani.

”Dacă vrei să verifici nivelul formei în care sunt, n-avem decât să facem flotări împreună, tipule”, i-a sugerat sepuagenarul, vizibil iritat. ”Hai să ne întrecem alergând. Să facem ce vrei tu. Să facem un test IQ”, a adăugat el.

Acest acces de furie al lui Joe Biden rupe cu bonomia pe care o afişează bucuros şi care i-a adus supranumele dat de Donald Trump ”Joe adormitul”.

Această lovitură riscă totodată să fie exploatată de către cei care îi pun la îndoială capacitatea de a se menţine în cursa prezidenţială până în noiembrie 2020, după o serie de gafe şi de aproximări care i-au pătat intervenţiile publice.

Interlocutorului său, care i-a spus că nu va vota cu el, Joe Biden i-a răspuns până la urmă ”ştiam că nu vei vota cu mine, tipule, eşti prea bătrân”.

În cazul în care va fi ales, Joe Biden îi va smulge lui Donald Trump ”titulul” de cel mai bătrân preşedinte din istoria americană.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.