Statele Unite "vor lucra cu aliaţii şi partenerii lor pentru a impune măsuri economice suplimentare rapide şi severe Rusiei” dacă anexează teritorii din Ucraina, a avertizat, vineri, preşedintele Joe Biden într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Referendumurile Rusiei sunt o farsă, un pretext fals pentru a încerca să anexeze cu forţa părţi ale Ucrainei”, a denunţat preşedintele american, care a luat deja mai multe sancţiuni economice şi financiare împotriva regimului lui Vladimir Putin.

Anterior, într-o declaraţie comună, ţările G7 (Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit) au cerut "tuturor naţiunilor să respingă fără echivoc aceste referendumuri fictive”, "simulacre” care "nu au nici efect juridic sau legitimitate”, scrie AFP.

Fără a denunţa referendumurile, China, cel mai apropiat partener al Moscovei, a cerut totuşi respectarea "integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor”.

Rusia a început să voteze în "referendumurile” sale pena anexarea regiunilor ucrainene pe care le controlează total sau parţial. Votarea, care a început vineri la 05:00 GMT, se vor încheia pe 27 septembrie în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, şi în zonele aflate sub ocupaţie rusă din regiunile Herson şi Zaporojie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.