Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden intenţionează să-l nominalizeze pe Tom Donilon, un diplomat cu experienţă şi un fost consilier în probleme de securitate naţională al fostului preşedinte democrat Barack Obama, în postul de director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), potrivit unei surse la curent cu dosarul, care confirmă o informaţie dezvăluită de site-ul de ştiri Politico, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest post ar putea să fie unul dintre cele mai sensibile de ocupat în administraţia Biden, după patru ani în care republicanul Doald Trump a sfidat CIA, pe care o acuză că se află în centrul unui complot menit să dăuneze preşedinţiei sale.

Joe Biden, care urmează să fie învestit la 20 ianuarie, studiază de asemenea posibilitatea de a-l nominaliza director CIA pe Michael Morell, un fost adjunct al directorului agenţiei în două rânduri în timpul lui Obama.

Vicepreşedinte al lui BarackObama timp de opt ani, Joe Biden a colaborat strâns atât cu Tom Donilon, cât şi cu Michael Morell.

El a nominalizat deja foşti membri ai administraţiei Obama în posturi importante în domeniul securităţii naţionale.

Viitorul său Guvern începe să capete contur, iar tranziţia se accelerează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.