Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane Joe Biden i-a îndemnat pe alegători să ”reia” controlul asupra democraţiei, în ultimul său mare miting de campanie, la Pittsburgh, în Pennsylvania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A venit timpul să ne ridicăm şi să ne reluăm democraţia”, a declarat el, la finalul discursului pe care l-a susţinut, cu o zi înainte de ziua alegerilor, în oraşul în care şi-a lansat campania în urmă cu 18 luni, într-un stat în care Donald Trump a obţinut o victorie strânsă în 2016.

”Puterea este în mâinile voastre, Pennsylvania”, a tunat el în faţa activiştilor reuniţi la ”drine-in”, în maşini, din cauza pandemiei covid-19.

Fostul vicepreşedinte american, în vârsrtă de 77 de ani, a făcut, în ultimul său mare discurs, un nou rechizitoriu împotriva locatarului Casei Albe, subliniind că se bate pentru restaurarea ”sufletului” naţiunii.

”Noi coducem prin puterea exemplului, nu doar prin exemplul puterii”, a dat asigurări Joe Biden, care l-a acuzat pe Donald Trump că ”i-a ridicat pe americani unii împotriva altora”.

Candidatul democrat, care deţine un foarte uşor avans în faţa preşedintelui în exerciţiu, a fost susţinut de starul pop Lady Gaga, care a cântat mai multe dintre hiturule sale.

”Îmi scot mănuşile, pentru că este o luptă, o luptă pentru lucrurile în care credeţi voi”, a declaart ea, instalându-se, într-un frig glacial.

”Puţin contează cine câştigă mâine, noi trebuie să facem asta împreună, mâine va fi o zi paşnică”, a declarat cântăreaţa, în contextul în care numeroşi ameriani se tem de violenţe în cazul unor rezultate contestate.

Joe Biden îşi face campanie în statul Pennsylvania, în ziua alegerilor, pentru a încuraja aqlegătorii să se ducă la vot, a anunţat luni echipa sa de campanie.

Într-un ultim efort, el se duce în oraşul său natal, Scranton, şi la Philadelphia.

Partenera sa de cursă Kamala Harris se duce în Michigan, iar soţia sa, Jill Biden, în Florida, a anunţat echipa de campanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.