Joe Biden a promis să investească masiv în energia regenerabilă, un sector care va mobiliza ”milioane de locuri de muncă” în Statele Unite, cu ambiţia de a atinge o producţie electrică ”curată” în doar 15 ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom face investiţii istorice”, a dat asigurări candidatul democrat la Casa Albă, care se vrea campionul luptei împotriva modificărilor climatice în vederea obţinerii unui victorii contra lui Donald Trump în alegerile de la 3 noiembrie.

Atunci când miliardarul republican ”se gândeşte la modificările climatice, singurul cuvânt la care se gîndeşte este «o farsă». Când mă gândesc eu la modificări climatice, mă gândesc la «locuri de muncă». Locuri de muncă sindicalizate, bine plătite, care-i vor pune pe americani la muncă”, a tunat Biden marţi în fieful său din Wilmington (Delaware).

Acest plan de mediu prevede un program de construire de locuinţe cu consum energetic mic, stimulente în vederea cumpărării de vehicule elctrice fabricate în Statele Unite sau trecerea fotei guvernamentale la vehicule electrice.

”Aceste investiţii sunt un «câştig pentru toţi» (win-win) pentru această ţară, creând locuri de muncă, reducând costurile energetice şi protejându-ne mediul”, a declarat el.

”Transformarea sectorului electric american în vederea producerii de curent fără poluare cu carbon (...) va fi cea mai mare frunizoare de locuri de muncă şi de competitivitate economică din secolul XXI”, a tunat fostul vicepreşedinte american.

El a promis din nou întoarcerea Statelor Unite în cadrul Acordului de la Paris de luptă împotriva încălzirii globale, din care Donald trump s-a retras în 2017, care vizează reducerea emisiilor de carbon la orizontul lui 2050.

În total, este vorba despre investiţii publice în valoare de 2.000 de miliarde de dolari pe o perioadă de patru ani, potrivit documentelor de campanie ale candidatului democrat.

Prin acest plan ambiţios - mai agresiv decât programul pe care l-a prezentat în alegerile primare -, candidatul de centru speră să dea satisfacţie aripii progresiste, de care are nevoie pentru a obţine o victorie în alegerile prezidenţiale.

El l-a atacat pe Trump, care mizează pe energia fosilă, precum petrolul.

”Este tot ceea ce au de oferit Donald Trump şi republicanii: politici care privesc spre trecut, care vor degrada mediul, care vor afecta sănătatea ţării, care vor frâna promisiunile economice, în timp ce alte ţări vor conduce în această cursă”, a avertizat el.

Joe Biden a dezvăluit săptămâna trecută un uriaş plan - în valoare de 700 de miliarde de dolari - în vederea relansării economiei americane după criza covid-19.

Biden conduce în sondaje la nivel naţional, însă se află în urmă în sectorul economic, în care trump este considerat mai apt de către alegători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.