Preşedintele american Joe Biden urmează să ceară Congresului să deblocheze o sumă suplimentară de 33 de miliarde de dolari pentrua ajuta Ucraina aflată în război, sumă care include ajutoare militare în valoare de 20 de miliarde de dolari, anunţă joi un oficial amerian de rang înalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele amerrican urmează să-şi reitereze ”susţinerea ucrainenilor care-şi apărăr ţara şi libertatea împotriva războiului Rusiei” într-o alocuţiune, anunţă Casa Albă.

Această ”asistenţă militară şi în domeniul securtăţii” uriaşă reprezintă echivalentul ”armamentului şi muniţiei trimise poporului ucrainean”, precizează acest oficial.

Joe Biden intenţionează, de asemenea, să propună o lichidare a unei părţi sau a întregilor active ”cleptocratice” confiscate oligarhilor ruşi şi ca banii să fie transfferaţi Kievului ”în vederea unei compensări a prejudiciului cauzat de agresiunea rusă”, a anunţat într-un comunicat Guvernul american, o măsură cu privire la care are nevoie de acordul Congresului.

Statele Unite au furnizat Ucrainei armament în valoare de peste trei miliarde de dolari după ce această ţară a fost invadată de către Rusia, la 24 februarie.

Casa Albă încearcă în prezent să obşină o finanţare suficientă a acestor ajutoare militare până în decmebrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.