Preşedintele american Joe Biden anunţă încă 800 de milioane de dolari ajutor militar pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice. ”Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deţinută sau operată de interese ruse nu va avea voie să intre în porturile Statelor Unite”, a mai afirmat Biden. De asemenea, săptămâna viitoare liderul SUA va trimite Congresului o solicitare suplimentară de buget pentru a menţine fluxul de ajutor militar către Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anunţ un alt pachet în valoare 800 de milioane de dolari pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice. E un alt tip de teren, necesită arme pentru a avea eficienţă maximă”, a afirmat Biden.

”Am trimis arme cu o viteză record Ucrainei (...) 15 milioane de gloanţe şi obuze, 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis în luptă”, a mai precizat Biden.

”Transmitem la timp informaţii Ucrainei pentru a se apăra. De asemenea, SUA intermediază transferul de arme trimise de alţi parteneri (...) Slovacia a trimis sisteme antiaeriene de tip S300. Nu putem spune public tot ce fac partenerii”, a spus el.

”Anunţăm un flux continuu de arme, aproape am epuizat capacitatea de a scoate arme din stocurile naţionale”, a subliniat liderul SUA.

”Pentru a susţine Ucraina pe toată durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o cerere suplimentară de buget pentru a menţine continuu fluxul de arme şi muniţii pentru curajoşii luptători ucraineni şi să continuăm să oferim asistenţă economică poporul ucrainean”, a mai spus Biden.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.