Preşedintele american Joe Biden a ordonat declasificarea informaţiilor secrete referitoare la invazia Rusiei în Ucraina în perioada premergătoare războiului, deoarece afirmaţiile oficialilor americani cu privire la atacul iminent au fost întâmpinate cu ”scepticism” de către partenerii şi aliaţii americani, a declarat, luni, directoarea serviciilor naţionale de informaţii (DNI) Avril Haines, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când le-am explicat factorilor noştri de decizie, iar ei s-au adresat interlocutorilor lor, au constatat că există o cantitate destul de mare de scepticism în privinţa asta”, a afirmat directoarea serviciilor naţionale de informaţii (DNI) Avril Haines, la o conferinţă de securitate cibernetică, luni, făcând referire la afirmaţiile oficialilor americani cu privire la atacul iminent al Rusiei asupra Ucrainei.

Haines a adăugat că preşedintele american Joe Biden le-a transmis oficialilor serviciilor de informaţii trebuie ”să împărtăşească cât mai multe informaţii” şi ”să se asigure că oamenii văd” ceea ce serviciile secrete cunosc, cu scopul de a ”relua dialogul” şi de a purta ”conversaţii mai productive” despre organizarea în contextul unei ”potenţiale invazii ruse”.

Şefa DNI a subliniat că SUA au colaborat intens cu partenerii şi aliaţii săi prin dezvoltarea unor ”mecanisme de schimb” de informaţii, care pot fi folosite şi în viitor.

Administraţia Biden a declasificat şi a făcut publice informaţii cu privire la războiul Rusiei în Ucraina, atât pentru organizaţiile media, cât şi pentru alte naţiuni prietene încă din primele zile în care forţele ruse au fost desfăşurate la graniţa Ucrainei.

Abordarea Washingtonului a fost menită să combată propaganda rusă la nivel global şi să se asigure că partenerii şi aliaţii americani împărtăşesc o viziune unitară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.