Senatorul independent din Vermont Bernie Sanders, care s-a bucurat până de curând de o susţinere puternică în alegerile primare democrate, dar slăbit după ce establishmentul democrat şi-a exprimat susţinerea faţă de rivalul său Joe Biden, a ieşit miercuri din cursa la fotoliul de la Casa Albă, recunoscând astfel că nu mai poate recupera avansul înregistrat de către fostul vicepreşedinte, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma anunţului lui Sanders, Biden devine presupusul candidat al Partidului Democrat împotriva preşedintelui republican Donald Trump, care candidează la al doilea mandat, în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Bernie Sanders. în vârstă de 78 de ani, şi-a anunţat miercuri echipa de campanie că abandonează cursa la fotoliul de la Casa Albă, pinând astfel capăt celei de a doua încercări de a obţine învestitura democrată, după o serie de înfrângeri dure în faţa favoritului Joe Biden.

”Senatorul Bernie Sanders a anunţat miercuri, într-un apel cu toată echipa, că îşi suspendă campania de a deveni preşedinte”, a anunţat campania sa într-un comunicat.

”Campania se termină, lupta continuă”, subliniazăăechipa de campanie în comunicat.

Sanders s-a adresat susţinătorilor aăi într-un discurs difuzat pe Internet.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este de-acum singurul candidat în cursă împotriva lui Donald Trump în scrutinul de la 3 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.