Liderii Uniunii Europene urmează să prelungească sancţiunile impuse Rusiei din cauza susţinerii separatişilor proruşi în estul Ucrainei, a declarat miercuri un oficial guvernamental german de rang înalt, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă aştept să fie prelungite”, a declarat acest oficial sub protecţia anonimatului, înaintea summitului UE de la Bruxelles.

UE a impus o serie de sancţiuni vizând o restricţionare a accesului sectorului bancar rus pe pieţele internaţionale monetare, dar şi comerţul cu unele echipamente şi tehnologii în domeniul energetic.

Aceste sancţiuni urmează să expire la sfârşitul lui iulie, însă diplomaţi au sugerat că pot fi prelungite cu alte şase luni în cadrul summitului UE de joi şi vineri.

Miniştrii europeni de Externe au aprobat o prelungire a acestor sancţiuni săptămâna aceasta în cadrul unei reuniuni la Luxemburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.