Rusia ”trebuie să facă mai mult pentru a elucida cazul (lui Aleksei) Navalnîi”, opozantul rus spitalizat la un spital din Berlin după ce a fost, probabil, victima unei otrăviri, a cerut luni ministrul german de Externe Heiko Maas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe de o parte, noi avem nevoie de legături constructive cu Moscova. Deoarece, fără sau împotriva Rusiei, Europa nu ar fi sigură. Pe de altă parte, spunem foarte clar că nori sumbri planează asupra relaţiilor noastre. Sancţiunile trebuie să fie menţinute, dacă pe teren nu se schimbă nimic”, a subliniat Heiko Maas într-un discurs pe care l-a susţinut la Paris în faţa ambasadorilor Franţei în Europa, alături de omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Moscova a anunţat joi, la o săptămână  după fapte, că a deschis o ”examinare preliminară” în cazul Navalnîi, victima unei otrăviri potrivit medicilor germani, o ipoteză cu privire la care justiţia rusă afirmă că nu are ”nicio probă”.

Parchetul rus a anunţat că nu deţine ”nicio probă cu privire la fapte penale intenţionate împotriva lui Aleksei Navalnîi”, în pofida anchetei preliminare în curs.

Principalul opozant al puterii preşedintelui Vladimir Putin, autorul unor anchete care denunţă corupţia eliterlor ruse, împărtăşite abundent pe reţele de socializare, Aleksei Navalnîi a fost transferat sâmbăta trecută din Siberia la Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.