Ministrul german de Externe Heiko Maas a apreciat vineri că nu mai este prea mult timp la dipoziţie în vederea evitării unui Brexit dur, după respingerea, vineri, a treia oară, de către deputaţii britanici, a tratatului retragerii premierului Theresa May, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mai avem mult timp la dispoziţie pentru a evita un Brexit dezordonat”, a avertizat, într-un scurt comunicat, Heiko Maas.

”Britanicii trebuie să decidă până la 12 aprilie cum să procedeze în continuare”, îndeamnă el.

Pe de altă parte, a treia respingere a Tratatului retragerii din UE ”sporeşte foarte puternic riscurile unei ieşiri fără acord”, a reacţionat vineri Palatul Elysée.

”Regatului Unit trebuie să prezinte de urgenţă, în zilele imediat următoare, un plan alternativ (alegeri legislative, referendum, uniune vamală...). Altfel, iar acest lucru devine cel mai probabil, vom constata că Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană fără acord”, a subliniat preşedinţia franceză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.