Belgia a dat luni undă verde vaccinării împotriva covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani, urmând exemplul mai multor ţări euroene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinarea anticovid a copiilor - ”gratuită şi voluntară” ”va fi posbilă numai cu acordul părinţilor sau tutorelui legal”, se arată într-un comunicat publicat în urma unei reuniuni interministeriale a miniştrilor Sănătăţii din acest stat federal.

Această vaccinare urmează să aibă loc la apariţia vaccinului pediatric Pfizer-BioNTech, ”care se administrează în două doze la 21 de zile”, se arată în comunicat, în care se precizează că vaccinul a fost aprobat de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Primele invitaţii la vaccinare urmează să fie lansate la sfârşitul lui decembrie.

Ele urmează să  fie adresate în primul rând copiilor cu comorbidităţi, cărora le este ”puternic recomandat” să se vaccineze, pentru a fi ”protejaţi de forme grave ale bolii cauzate de virus”, se arată în comunicat.

Copiii fără comorbidităţi urmează, de asemenea, să fie îndemnaţi să se vaccineze. Ei ”vor putea beneficia astfel de o protecţie indivduală mai bună şi vor putea contribui la protecţia persoanelor vulnerabile din anturajul lor şi din societate”.

Autorităţile belgiene precizează că statutul vaccinării copiilor nu va avea nicio incidenţă asupra activtăţii lor sociale şi că acestei vârste nu i se va cere niciun certificat sanitar.

Restricţii impuse din cauza covid-19 provoacă proteste în Belgia, unde la mai multe manifestaţii au avut loc ciocniri cu poliţia, în ultimele săptămâni.

Aproximativ 10.000 de contaminări se înregistrează zilnic, în medie, în această ţară cu 11,5 milioane de locuitori, potrivit ultmelor date prezentate de către Institutul de Sănătate Publică Sciensano.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.