Belarus a anunţat că va organiza exerciţii militare în apropierea graniţei cu Ucraina în luna iunie. Anunţul Minskului a pus autorităţile ucrainene în alertă maximă cu privire la posibilitatea unui nou val de atacuri, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiile militare din Belarus sunt programate să înceapă pe 22 iunie. Rusia nu a precizat dacă va lua parte la exerciţii.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat crearea unei noi unităţi de comandă în sudul ţării.

Oficial, forţele belaruse nu s-au alăturat aşa-numitei ”operaţiuni militare” a Rusiei în Ucraina, însă Guvernul belarus a permis ca teritoriul să fie folosit de trupele ruse cu scopul de a începe invazia pe 24 februarie şi în săptămânile care au urmat.

Thibaut Bettini, un voluntar belgian care ajută autorităţile locale să restabilească distribuţia apei în nordul Ucrainei, a declarat pentru Euronews că i s-a spus să părăsească regiunea săptămâna trecută.

”Am fost informat că un posibil al doilea atac este iminent şi că, pentru siguranţa mea, trebuie să mă întorc acasă”, a declarat el.

Bettini a petrecut în total trei săptămâni în nordul Ucrainei şi a fost martor la distrugerea infrastructurii locale în conflict.

”Am văzut staţii de pompare avariate, rezervoare de apă avariate, toate reţelele de conducte avariate... Centrul oraşului a fost mai mult sau mai puţin cruţat, dar suburbiile nu”, a continuat el.

El a precizat că satul Kîinka, la aproximativ 20-30 de kilometri depărtare de Cernihiv, a fost complet şters de pe hartă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.