Un cal clonat, Zhuang Zhuang - primul de acest fel născut şi omologat în China -, care urmează să deschidă o nouă perspectivă sectorului sporturilor ecvestre în această ţară, a fost prezentat joi, la Beijing, de către laboratorul Sinogene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clonarea cailor de competiţie sau nobili este practicată în mai multe ţări, încă de la începutul anilor 2000, în vederea unei îmbunătăţiri genetice.

Născut în iunie dintr-o mamă purtătoare, Zhuang Zhuang, dezvoltat de laboratorul Sinogene, este clona unui cal importat din Germania.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Primul cal clonat din lume s-a născut în Italia, în 2002.

Zhuang Zhuang, un cal negru, este primul ”cu sânge cald” născut în China şi care a fost omologat în mod oficial de către Asociaţia chineză a Industriei Ecvestre.

”Sânge cald” este o clasificare care se aplică în general raselor de cai uşori şi cu un temperament vioi.

Sporturile ecvestre, mai ales săritul obstacolelor, se dezvoltă în ultimii ani în China.

Însă o penurie de cai de performanţă şi întârzierea în tehnologia îmbunătăţirea raselor limitează acest elan.

”Am discutat cu călăreţi (chinezi) care participă la Jocurile Olimpice (JO). Toţi au mai mult de un cal, în general doi sau trei. Fiecare cal costă de la câteva la zece milioane de yuani”, adică peste un milion de euro, declară AFP Mi Jidong, CEO-ul Sinogene.

”Clonarea poate ajuta la reducerea preţului reproducerii şi creşterii cailor”, subliniază el.

Producerea unor cai competitivi în China prin clonare urmează să permită să se depindă mai puţin de importuri costisitoare de cai şi să se alimenteze, astfel, mai uşor nevoile sectrului chinez al sporturilor ecvestre.

Întreprinderile chineze de clonare de animale au înregistrat un progres semnificativ în ultimii ani, prin tehnologii de-acum mature în cazul oilor, vacilor, porcilor, câinilor sau pisicilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.