Vicepremierul Slovaciei Tomas Taraba a declarat miercuri seară pentru BBC că este convins că premierul Robert Fico "va supravieţui" şi că acesta nu se mai află într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost foarte şocat... din fericire, din câte ştiu, operaţia a decurs bine - şi cred că în cele din urmă va supravieţui... nu este într-o situaţie care să-i pună viaţa în pericol în acest moment", a declarat el.

Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Robert Kalinak, ministrul apărării, declarase că premierul a fost operat mai mult de trei ore şi că "se luptă pentru viaţa sa".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Taraba a mai spus că focurile de armă au fost trase "de foarte aproape" de către un bărbat în vârstă.

"A fost grav rănit - un glonţ a fost tras în stomac şi al doilea i-a lovit articulaţia - imediat a fost transportat la spital şi apoi a intrat în operaţie", a detaliat Taraba.

Ca şi ministrul de interne al cabinetului Fico, Tomas Taraba a criticat partidele de opoziţie, acuzându-le că folosesc "narative false" şi că îl prezintă pe Fico ca fiind "aproape un monstru", comentarii care, în opinia sa, nu au ce căuta într-o democraţie.

CITEȘTE ȘI Atacul asupra premierului slovac a fost motivat politic, anunţă ministrul de interne. Un apropiat al lui Fico acuză presa şi opoziţia că au creat o atmosferă ostilă, care a dus la asasinat. Ce se ştie despre autorul atentatului

 

 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.