Un tânăr american, Patrick Crusius, în vârstă de 24 de ani, un adept al supremaţiei albilor, care a ucis 23 de persoane într-un supermarket frecventat de comunitatea hispanică la El Paso, în 2019, a fost condamnat vineri de către un tribunal federal al 90 de pedepse cu închisoarea pe viaţă - consecutive - , relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patrick Crusius a pledat vinovat, în februarie, de cele 90 de capete de acuzare formulate împotriva sa, inclusiv ”crime rasiste care au antrenat moartea”.

El riscă un proces în justiţia statului Texas, care nu a exclus să ceară pedeapsa cu moartea.

La începutul lui august 2019, Patrick Crusius a postat pe Internet un document în care relua tezele supremaţiei albilor, în care denunţa o ”viziune hispanică a Texasului” şi îl lăuda pe autorul masacrului de la moscheile din Christchurch, în Noua Zeelandă, soldat cu 51 de morţi.

El s-a deplasat apoi cu maşina de la periferia Dallasului, unde locuia, la El Paso, un oraş cu populaţie majoritar hispanică, un drum de aproximativ zece ore, unde a deschis focul cu o puşcă semiautomată într-un supermarket Walmart.

La sosirea poliţiei, el a ieşit dintr-o maşină, cu mâinile ridicate, şi a spus că el este atacatorul.

În timp ce se afla în arest preventiv, el a recunoscut că a vrut să atace ”mexicani”.

El a ucis 23 de oameni, inclusiv opt cetăţeni mexicani şi o majoritate de americani de origine hispanică.

Acest carnagiu a şocat profund Statele Unite şi a deschis o dezbatere pe tema responsabilităţiio diatribelor împotriva migranţilor ale preşedintelui republican de atunci Donald Trump.

Masacrul de la El Paso este unul dintre cele mai sângeroase atacuri armate din istoria Statelor Unite, care sunt scăldate cu regularitate în băi de sânge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.