Un bărbat care a ucis prin împuşcare şase persoane şi a rănit alte două marţi dimineaţa, într-un spital la Ostrava, în estul Cehiei, s-a sinucis, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am găsit atacatorul. Acest bărbat în vârstă de 42 de ani şi-a tras un glonţ în cap înainte ca poliţia să treacă la acţiune. El este mort”, a anunţat poliţia.

Bărbatul se afla într-o maşină marca Renault Laguna argintie, căutată de către poliţişti într-o operaţiune de urmărire.

”Suntem pe cale să-l identificăm pe bărbatul care şi-a tras un glonţ în cap înainte de o intervenţie a poliţiei”, au precizat forţele de ordine.

Bărbatul a deschis focul marţi dimineaţa, cu puţin înainte de ora locală 7.00 (8.00, ora României), în Spitalul din Ostrava, în estul Cehiei.

”Patru persoane au fost ucise pe loc, iar alte două, rănite, au decedat din nefericire şi ele”, a anunţat la televiziunea publică premierul ceh Andrej Babis.

Alte două persoane au fost, de asemenea, rănite.

Autorul atacului este un ”delincvent periculos înarmat” care se deplasează la bodul unui automobil marca Renault Laguna, a avertizat anterior poliţia pe Twitter. ”Agresorul este periculos, probabil înarmat. Nu încercaţi să-l reţineţi şi sunaţi imediat la 158”, a adăugat ea.

Este ”o imensă tragedie”, a deplâns premierul.

”Este totodată un lucru cu care ne-am obişnuit în ţara noastră”, a apreciat el.

”Mi s-a spus că victimele erau oameni care aşteptau la serviciul de traumatologie. Din fericire nu au fost la fel de multe ca de obicei”, a declarat Babis.

”Atacatorul ar fi tras cu pistolul lipit în cap şi în gât”, a precizat premierul. 

”Este o catastrofă. Nu înţeleg absolut deloc motivul acestui tânăr”, a spus el.

Spitalul a fost evacuat, iar sectorul izolat.

Premierul Andrej Babis şi ministrul său de Interne Jan Hamacek erau aşteptaţi la Ostrava.

Acesta este cel mai grav atac armat de pe teritoriul ceh din februarie 2015, când un bărbat a ucis prin împuşcare opt persoane - şapte bărbaţi şi o femeie - într-un restaurant, în oraşul Uhersky Brod, după care s-a sinucis.

Preşedintele ceh Milos Zeman a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor.

”Sunt alături de voi din toată inima. Mă gândesc la voi în acest moment tragic”, a scris el, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Poliţia a anunţat pe Twitter că a primit un apel telefonic care semnala atacul armat la ora locală 7.19 (8.19, ora României), iar o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Pavla Jirouskova, a îndemnat populaţia la ”prudenţă maximă”.

Iniţial poliţia a publicat o fotografie a bărbatului pe care-l considera presupusul autor al atacului armat, dar ulterior a anunţat că acest bărbat este considerat ”un martor important”. ”Acţionăm acum în baza altei versiuni şi căutăm altă persoană”, anunţa poliţia, care a publicat fotografii cu bărbatul căutat fără să facă alte precizări.

O celulă de criză a fost înfiinţată la Ostrava, o localitate situată la aproximativ 300 de kilometri est de Praga, iar ministrul de Interne Jan Hamacek a anunţat că se duce la faţa locului.

O universitate cehă care se învecinează cu spitalul a fost închisă, ca măsură de precauţie.

Atacurile armate sunt rare în Cehia, o ţară cu 10,7 milioane de locuitori, membră a Uniunii Euripene (UE).

În martie, un pacient al unui spital din Praga a tras în alţi doi pacienţi, în urma unei dispute într-un salon. Unul dintre bărbaţi a a decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.