Autorităţile ucrainene au anunţat joi după-amiază moartea atacatorului care l-a ucis pe fostul parlamentar Denis Voronenkov. Potrivit primelor informaţii, atacatorul l-a împuşcat mortal cu un pistol pe ex-deputatul rus în faţa hotelului Premier Palace din Kiev. De asemenea, acesta a fost împuşcat de către bodyguardul fostului parlamentar şi a murit din cauza rănilor suferite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Poroşenko a acuzat că împuşcarea mortală a lui Denis Voronenkov reprezintă un act de terorism ”la nivel statal” sponsorizat de către Moscova. 

”Vorbim de un act de terorism la nivel statal din partea Rusiei, după ce el a fost forţat să-şi părăsească ţara fără niciun motiv. Voronenkov a fost unul dintre martorii principali ai agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi avea informaţii despre rolul jucat de Ianukovici în desfăşurarea de trupe ruse în Ucraina”, a declarat Poroşenko.

Denis Voronenkov a fugit în octombrie împreună cu soţia şi copilul său din Rusia. El a primit cetăţenie ucraineană şi a devenit un critic vehement al puterii de la Kremlin. De asemenea, acesta i-a ajutat pe anchetatorii ucraineni să construiască un dosar de trădare împotriva fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Ex-parlamentarul a devenit cunoscut drept unul dintre autorii legii care interzicerea instituţiilor sau persoanelor străine să deţină instituţii mass-media în Rusia. Într-un interviu, acesta a condamnat fraudarea votului pentru anexarea Crimeei din Duma de Stat. Fostul parlamentar a explicat că, deşi documentele arată că ar fi votat pentru anexare, el nu a fost prezent la Parlament..

Voronenkov considera că este în siguranţă în metropola Kiev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.