Autorităţile ruse din regiunile ocupate Melitopol şi Herson au început să elibereze paşapoarte ruseşti, a relatat agenţia de presă rusă TASS, sâmbătă, pe contul de Telegram, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de paşapoarte solicitate sau eliberate în Melitopol nu a fost menţionat în postarea de pe Telegram.

De asemenea, agenţia de presă rusă TASS a publicat imagini cu paşapoartele ruseşti ”prezentate” celor 23 de locuitori din oraşul ocupat Herson, din sudul Ucrainei.

În luna mai, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin a simplificat procedura de obţinere a unui paşaport rusesc pentru locuitorii regiunilor din sudul Ucrainei Zaporijjea şi Herson.

”Eliberarea ilegală de paşapoarte... este o încălcare flagrantă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, precum şi a normelor şi principiilor dreptului internaţional umanitar”, a precizat Ministerul ucrainean de Externe, drept răspuns la acţiunea Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.