Autorităţile pakistaneze au anunţat recuperarea a 40 de cadavre în urma prăbuşirii unui avion al companiei Pakistan International Airlines (PIA) în provincia nordică Khyber-Pakhtunkhwa, situată la circa 125 de kilometri de metropola Islamabad. Avionul s-a prăbuşit cu 48 de persoane la bord, iar autorităţile au precizat că nu există niciun supravieţuitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soldaţii au recuperat până în acest moment 40 de cadavre, iar până la 500 de militari, doctori şi paramedici participă la operaţiunile de salvare. Cadavrele sunt mutate spre centrul medical Ayub din localitatea Abbottabad.

Printre persoanele decedate se numără şi Junaid Jamshed, un cântăreţ de muzică pop extrem de popular în anii '80 şi '90, care a devenit între timp cleric musulman pentru organizaţia conservatorare Tableeghi Jamaat.

Reprezentanţii PIA au precizat că avionul a pierdut legătura cu turnul de control în jurul orei locale 16.30 (13.30 ora României), la scurt timp după ce decolase din localitatea Chitral. Aeronava avea drept destinaţie metropola Islamabad, dar s-a prăbuşit la ora locală 16.42 (13.42 ora României).

Localitatea Chitral este o destinaţie turistică extrem de populară în rândul pakistanezilor.

”Toate cadavrele sunt prea carbonizate pentru a putea să fie identificate. Resturile aeronavei sunt împrăştiate”, a declarat Taj Muhammad Khan, un reprezentant guvernamental din regiunea Havelian.

Se pare că aeronava s-a prăbuşit într-o regiune montană, iar martorii susţin că aceasta era în flăcări înainte de impact.

Un reprezentant al autorităţii aviatice a precizat că aeronava a avut probleme la motor, dar este prea devreme pentru a determina cauza accidentului.

Aeronava Pakistan International Airlines transporta 48 de persoane, inclusiv cinci membrii ai echipajului şi un inginer. Însă, alte surse suţin că doar 41 de persoane erau în avionul prăbuşit într-o zonă montană din nordul Pakistanului.

Printre pasageri se numără trei cetăţeni străini, inclusiv doi australieni şi un chinez.

Un martor a explicat că epava aeronavei continua să ardă la mai bine de două ore de la prăbuşire.

Asemenea tragedii aviatice nu sunt incidente rare în Pakistan. Standardele de securitate precare sunt adeseori criticate.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.