Autorităţile americane au anunţat că nouă persoane au fost transportate la spitalele din localitatea Columbus în urma atacului armat de la Universitatea din Ohio. Între timp, atacatorul armat a fost ucis de poliţişti în urma unei operaţiuni masive, transmite Columbus Dispatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 18.52:  Autorităţile l-au ucis pe atacatorul armat de la Universitatea din Ohio. Nouă persoane au fost rănite în campusul din Columbus

Se pare că respectivul campus universitar a fost securizat în jurul orei locale 11.30 (18.30 ora României), iar toate cursurile au fost anulate la Universitatea din Ohio.

Patru victime au fost transportate la Ohio State Wexner Medical Center, trei victime s-au îndreptat spre Ohio Health Grant Medical Center, în vreme ce ultimii doi răniţi au mers la Ohio Health Riverside Methodist Hospital.

Se pare că niciun rănit nu este în stare critică.

Autorităţile anunţă şapte răniţi într-un atac armat dintr-o universitate din Ohio

Între timp, campusul universitar a fost închis de către autorităţile locale, iar studenţii au primit mesaje în care sunt îndemnaţi să fugă, să se ascudă sau să lupte.

”Continuaţi să vă adăpostiţi dacă sunteţi în partea nordică a campusului. Urmăriţi direcţiile indicate de poliţiştii prezenţi”, au anunţat autorităţile locale pe Twitter.

Se pare că atacul armat a început în jurul orei locale 10.00 (17.00 ora României) în apropiere de Watts Hall, care adăposteşte Facultatea de Inginerie şi Ştiinţe.

”Primul lucru pe care l-am auzit au fost acele ţipete. Probabil la doar cinci secunde după am auzit trei focuri de armă, probabil trase cu un pistol. Nu am văzut niciodată ceva asemănător. Toată lumea fugea în orice direcţie posibilă”, a declarat studenta Cydney Ireland.

Publicaţia studenţească a anunţat că poliţiştii au înconjurat parcarea de pe Lane Avenue, unde ar putea să se ascundă atacatorul armat de la Universitatea Ohio.

De asemenea, autorităţile au desfăşurat inclusiv o echipă de genişti.

”În Ohio, gândurile şi rugăciunile noastre se întreaptă spre comunitatea Universităţii”, se arată în mesajul transmis de guvernatorul democrat John Kasich.

Nu există mai multe informaţii disponibile, iar autorităţile vor avea nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a securiza unul dintre cele mai mari campusuri universitare din Statele Unite.

Universitatea Ohio este situată în localitatea Columbus. De asemenea, peste 60.000 de studenţi urmează cursurile universităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.