Autorităţile italiene au confiscat iahtul Scheherazade care ar avea legătură cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia financiară a legat nava de 140 de metri lungime de cineva care are legături cu persoane din guvernul rus şi altele de pe lista de sancţiuni a UE, a spus guvernul italian vineri seară. 

Înscrisă în Insulele Cayman, nava a fost ancorată ultima dată în portul toscan Marina di Carrara.

Se pare că ministrul de Finanţe Daniele Franco a anticipat plecarea navei prin decizia sa de a o confisca.

The New York Times a scris că iahtul a fost lansat marţi după mai multe zile staţionat în doc. Membrii echipajului au fost văzuţi grăbindu-se să încarce nava, iar iahtul a fost alimentat săptămâna precedentă.

Autorităţile italiene estimează că Scheherazada valorează în jur de 650 milioane de euro (687 de milioane de dolari).

Potrivit echipei lui Alxei Navalnîi, adversarul Kremlinului, care este închis în Rusia, vasul ar aparţine lui Putin.

Compania de iahturi de lux The Italian Sea Group, care a lucrat ultima dată pe navă, a anunţat în urmă cu mai multe săptămâni că, potrivit documentelor, Putin nu este proprietarul. 

Potrivit presei italiene, Eduard Khudainatov, fostul şef al companiei de stat ruse Rosneft, este înregistrat ca proprietar. Managerul este de asemenea citat drept proprietar al iahtului Amadea, care a fost confiscat marţi în Fiji.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.