Autorităţile indoneziene au decis sămbătă dimineaţă să ridice alerta la cel mai înalt nivel posibil, după ce vulcanul Agung a dat semne că ar urma să erupă cu putere pe insula turistică Bali, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, mai multe cutremure de pământ au forţat mii de persoane să-şi părăsească casele, de teamă că vulcanul ar urma să erupă pentru prima dată în mai bine de jumătate de secol.

Vulcanul Agung, situat la aproximativ 75 de kilometri de populara staţiune turistică Kuta, a dat semne de viaţă începând cu luna august. În ultimele două luni, autorităţile le-au recomandat localnicilor să stea la cel puţin nouă kilometri de crater.

Însă, situaţia s-a înrăutăţit considerabil în ultima săptămână, după ce sute de seisme minore au zguduit vulcanul din insula Bali.

Aproximativ 10.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele de teama unei erupţii vulcanice.

”Au loc cutremure foarte des, ne temem. Mi-am dus familia la un adăpost pentru sinistraţi”, a declarat localnicul I Wayan Suwarjana.

Un purtător de cuvânt al agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor i-a sfătuit pe oameni să nu aplece urechea la zvonuri şi să rămână calmi. Între timp, activitatea pe aeroportul din Bali, care atrage anual milioane de turişti străini, se desfăşoară în condiţii normale, neafectată de trezirea vulcanului Agung.

Guvernul australian a emis un avertisment de călătorie şi le-a cerut cetăţenilor să fie extrem de vijilenţi dacă vizitează Indonezia.

Peste 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în 1963, în timpul ultimei erupţii a vulcanului Agung.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.