Ministerul Agriculturii a anunţat vineri dimineaţă descoperirea primului caz de infecţie cu patogenul H5N8 - o tulpină a gripei aviare - la o fermă de raţe din sud-vestul Franţei. Acesta este primul caz de gripă aviară descoperit într-o ţară europeană care conduce la creşterea de păsări în UE, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperirea virusului gripei aviare într-o fermă de raţe vine după ce în ultima săptămână alte cazuri au fost confirmate în rândul raţelor sălbatice din nordul Franţei. 

Ministrul Agriculturii a precizat că virusul a ucis deja 2.000 din cele 5.000 de raţe crescute în ferma din regiunea Tarn. Păsările care au supravieţuit virusului urmează să fie eutanasiate ca parte a măsurilor preventive de izolare a virusului.

Detectarea cazului la o fermă de păsări crescute în scop comercial înseamnă că francezii nu vor putea să-şi revendice poziţia internaţională în rândul statelor care au eradicat gripa aviară.

Franţa reprezintă cel mai mare producător de păsări din UE. Producătorii francezi se recuperează după o epidemie serveră de gripă aviară, care a decimat la începutul anului fermele de raţe şi gâşte din sud-estul Franţei. Epidemia a oprit producţia de foie-gras din regiune şi a dus la impunerea unor restricţii privind exporturile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.