Autorităţile din Mauritius nu au lăsat o navă aparţinând companiei Norwegian Cruise Line Holdings să acosteze în porturile sale din cauza a ceea ce au declarat a fi un risc pentru sănătate şi au prelevat probe de la aproximativ 15 pasageri care se aflau în izolare la bord, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava Norwegian Dawn (NCLH.N) trebuia să acosteze în Port Louis duminică, dar, deoarece nu a mers în Insula Reunion, a ajuns în Port Louis cu o zi mai devreme, a precizat Autoritatea portuară din Mauritius într-un comunicat.

"Decizia de a nu permite accesul navei de croazieră la cheu a fost luată pentru a se evita orice risc pentru sănătate", a precizat autoritatea. "Sănătatea şi siguranţa pasagerilor, precum şi cea a întregii ţări sunt de maximă importanţă pentru autorităţi", a adăugat aceasta, fără a oferi detalii despre natura riscului pentru sănătate.

Un purtător de cuvânt al companiei Norwegian Cruise Line, cu sediul în SUA, a declarat într-un comunicat că, în timpul călătoriei navei spre Africa de Sud, la 13 februarie, unii pasageri au prezentat simptome uşoare ale unei boli asociate stomacului.

Odată ajunsă în Port Louis, conducerea navei a colaborat cu autorităţile din Mauritius pentru a se asigura că au fost luate măsuri de precauţie şi că toţi cei de la bord sunt bine, a precizat purtătorul de cuvânt.

Autoritatea portuară a declarat că rezultatele testelor vor fi cunoscute în 48 de ore.

Nava are 2.184 de pasageri şi 1.026 de membri ai echipajului. Dintre aceştia, aproximativ 2.000 de pasageri ar fi debarcat în Port Louis după terminarea croazierei, în timp ce alţi 2.279 de pasageri noi ar fi fost aşteptaţi să se îmbarce pe navă, a precizat autoritatea portuară.

"Pasagerii care trebuiau să se îmbarce pe 'Norwegian Dawn' şi să îşi înceapă croaziera din Mauritius astăzi nu vor putea face acest lucru din cauza unor potenţiale riscuri pentru sănătate", a precizat aceasta.

Cei care urmau să debarce sau să se alăture croazierei o vor face acum în data de 27 februarie, a precizat purtătorul de cuvânt al Norwegian Cruise Line.

Turismul este unul dintre principalele motoare ale economiei din Mauritius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.