Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au declarat sâmbătă că intenţionează să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una care aparţine preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladimir Konstantinov, preşedintele Parlamentului din Crimeea, a declarat că proprietăţile naţionalizate vor fi vândute ”în curând” şi că autorităţile au organizat primele opt licitaţii pentru proprietăţile unor oameni de afaceri ucraineni.

Contractele de vânzare s-au ridicat la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a declarat Konstantinov pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat în februarie că au naţionalizat aproximativ 500 de proprietăţi în Crimeea, inclusiv unele aparţinând unor politicieni şi personalităţi ucrainene de rang înalt.

Crimeea, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula din Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia sa pe scară largă în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.