Autorităţile bulgare avertizează că presiunea reprezentată de criza migranţilor a ajuns la un punct critic, iar taberele de migranţi sunt deja ocupate. Bulgaria a solicitat ajutorul Bruxelles-ului pentru întărirea securităţii la frontiere, după ce un număr ridicat de migranţi au intrat în ultimele luni în ţara balcanică traversând graniţele cu Turcia şi Serbia, transmite Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Interne a confirmat la finele săptămânii trecute că taberele de primire a migranţilor sunt ocupate în proporţie de 98%. Însă, Agenţia Naţională pentru Refugiaţi a anunţat marţi că ultimele 102 locuri rămase în taberele de migranţi au fost ocupate, iar până la 5.190 de persoane sunt acum cazate în centrele pentru migranţi din Bulgaria.

De asemenea, autorităţile au anunţat că presiunea crizei migranţilor s-a redus relativ în ultimele două săptămâni, iar numărul migranţilor reţinuţi pentru traversarea ilegală a frontierei a scăzut de la 643 la 485 de persoane.

Numărul total al migranţilor care locuiesc pe teritoriul bulgar a ajuns la 14.132 de persoane

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.