Autorităţile au descoperit un stick USB cu un jurământ de credinţă către gruparea jihadistă Statul Islamic în maşina bărbatului radicalizat care a fost arestat vineri în apropiere de baza militară Evreux, au anunţat surse apropiate dosarului citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, mai multe drapele de mici dimensiuni ale organizaţiei jihadiste au fost găsite asupra suspectului, în maşină şi în apropiere de baza militară, au adăugat aceleaşi surse.

Potrivit lor, fostul soldat aflat sub supraveghere pentru radicalizare încă din 2014, a ascuns într-o pădurice mai multe arme, printre care o puşcă, două revolvere şi muniţie.

Secţia antiterorism a Parchetului din Paris este însărcinată cu investigaţia.

Arestarea fostului militar vine în ultima zi a campaniei electorale înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.